Kastély óvoda Göd

A gödi Kastély óvoda a város alsógödi részén helyezkedik el. Három épület kapcsólódik hozzá: a Duna-parthoz közel eső Béke úton, mely maga a Kastély épület, a Jávorka úton a „Hétszínvilág” óvoda, valamint a Gödi vasútállomás mellett található Fácán épület a Rákóczi úton.

Épület

A Gödi Kastély óvoda egy csodálatos épület, amely egy régi, impozáns épületben található. A kastély egykoron a város egyik jelképe volt, és a múlt századok emlékeit hordozza. Az óvoda pedig ezen emlékek és az óvodapedagógia legújabb irányzatai ötvözésével alakult ki, hogy a legjobb nevelési lehetőséget biztosítsa a gyermekek számára.

Az óvoda tágas belső terei azonnal meghódítják a gyermekek szívét. A nagy ablakokon át beáramló napfény, a színes és vidám falfestmények egyaránt hozzájárulnak a gyermekek képzelőerőjének fejlődéséhez. A kastély építészeti elemeit is megőrizték, így a gyermekek egy valódi mesevilágban érezhetik magukat.

Csoportok és nevelés

Az intézményben összesen 16 óvodai csoport működik, melyekben a gyermekek nevelését magasan képzett óvodapedagógusok, fejlesztőpedagógus, gyógypedagógiai asszisztensek és képzett dajkák végzik. A megértő, együtt érző, elfogadó nevelői légkör a cél. A csoportok összetételére a tiszta és a vegyes életkor jellemző. A „Játékkal-mesével” nevelő pedagógiai program során, a családi nevelés kiegészítőjeként biztosítják, és kiemelt helyen kezelik a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatását. Ehhez kapcsolódik az egészséges életmódra nevelés, az elfogadás, az integrált nevelés lehetőség, valamint a kompetencia alapú- innovatív pedagógiai törekvések.

Speciális feladatként kezdték 2011-ben a „Fácán” óvodaegységben az integrált óvodai nevelést, mely azóta is a profilba vág. Programjuk célja, a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetben élő gyermekek esélykülönbségeinek csökkentése. Az integrációs óvodai neveléshez elengedhetetlen módszertan elsajátításával és az egyenlő hozzáférés biztosításával javul ezeknek a gyermekek az óvodai sikerélménye.

Kapcsolat

Kastély óvoda Göd
Cím: 2131 Göd, Béke út 3.
Telefon: +36 27 532 235